Skvallerkålpesto (Froybot)
Modelljobbing Klær Laiv Levende historie Nerding Dyr Tyskland Annet

Skvallerkålpesto

I disse skallerkåltider er det bare en ting å gjøre: Spis!

Skvallerkålpesto!

1 liter rene og vaskede skvallerkålblader (jeg brukte en salatslynge etter at jeg hadde vasket dem, det ble mye vann til overs!)
ca 50 g pinjekjerner
parmesanost, jeg husker ikke hvor mye jeg brukte - men kan det egentlig bli for mye? - La oss si 20-50 g
2 hvitløksfedd (bare fordi jeg har blitt så glad i hvitløk)
1 dl olivenolje
 

Ha alt sammen i en kjøkkenmaskin og kjør på til du får ønsket konsistens. Mulig en stavmikser er lettere å bruke.
 Jeg liker pestoen litt chunky, men det er bare smak og behag.
Og det var alt. 

Protip: Når du høster skvallerkålen er det kjempelurt å ta mest mulig av renskingen i samme slengen. Og se opp for snegler. O_o 

Making pesto! *synge*


Ferdig! Små glass som jeg slengte i fryseren og lett kan tine opp.

Skvallerkålpesto smaker selvsagt ikke helt som vanlig pesto. Det er en strammere og litt spesiell, øh, eim over det hele, men jeg liker det kjempegodt! :-) 

Translation: Pesto made of Bishop's Weed (Aegopodium podagraria)! Omnomnom. A bit strange, but tasty.

16 kommentarer

Lugburz

27.05.2012 kl.14:40

Aaaaaaaa! Kjenner det gjør vondt i hodet når jeg for første gang i mitt liv hørte om skvallerkål i går, og tok del i en dyptgående diskusjon om dens bruk... og plutselig kommer like godt du og slenger ut en skvallerkål-oppskrift xD. Jeg fikk lyst til å smake det nå!

Frøydis Sylvestris

27.05.2012 kl.14:47

Lugburz: Nehei, så artig! :D
Alle hageeieres skrekk...tasty tasty skrekk...

Eira

27.05.2012 kl.15:16

Tror det er lurt å ikke kjøre det for lenge i maskinen.. for om det er som ramsløk så kommer bitterstoffene ut og gjør pestoen, ehm... bitter ;)

Er selv stor tilhenger av skvallerkålsuppe <3 namme <3

°Vinterperle°

27.05.2012 kl.17:18

Har visst om skvallerkålens spiselighet en stund, men aldri prøvd det. Og mamma som luka bort alle i hagen for litt siden *sukk* Jeg som er så glad i pesto...

ywea

27.05.2012 kl.19:47

det hørtes nommenom ut

Branna

27.05.2012 kl.22:44

Oooh, det må jeg prøve! Det vokser jo massevis av det rundt her. Har aldri visst om at det var spiselig før nå i våres. Trodde faktisk de var giftige, jeg...

Silje S.

27.05.2012 kl.23:49

Høyres ut som eg er i godt lag når det gjeld å nyleg ha funnet ut at skvalderkål er spiseleg. Vi har eit heilt hav av planten rundt huset som vokser vilt alle retningar, men det var først i fjor sommar då Janne og Ruben var innom at vi fant ut at den var god å ete! Må innrømme at eg følte meg litt teit; her er eg utdanna biolog og så hadde eg ikkje ein gong fått med meg at planten som dekka heile hagen var spiseleg *ler*

Men uansett: Tusen takk for at du delte oppskrift, dette skal absolutt prøvast! ^^

Frøydis Sylvestris

28.05.2012 kl.19:42

Vinterperle: Ah, fortvil ei! Skvallerkål skyter opp nye skudd veldig raskt, de kommer aaaltid tilbake igjen samme hvor mye man luker. Så snart har du nok masse små skudd som sikkert ingen kommer til å savne om blir borte. :P
(Med mindre moren din var supergrundig og klarte å fjerne alle røttene da, selvsagt. Eller brukte sterkere skyts. Det kan jo være.)

Frøydis Sylvestris

28.05.2012 kl.19:43

ywea: Ommnomnom!

Frøydis Sylvestris

28.05.2012 kl.19:46

Branna: Ingen kommer til å savne den om den blir borte. ;) Det finnes massevis av oppskrifter der ute, slå deg løs! Jeg har hittil bare laget dette og suppe, men jeg vil gjerne prøve å ha det i en grateng en gang. Feks...

Frøydis Sylvestris

28.05.2012 kl.19:47

Silje S.: Artig, det er fort gjort å ikke se det som er rett foran nesa, da! :) Bare hyggelig!

oº°SkogsAlven°ºo

28.05.2012 kl.21:31

Ooh, så spennende. Skvallerkålpesto!

Navnet alene er jo awesome i seg selv ;)

Flinke Frøydis (jeg vil aldri gi meg med bokstavtimingen!) Dette må jeg nesten prøve meg på selv. Kanskje vi kan slå sammen litt Skvallerkål-oppskrifter med midnight margaritas? Hm? Hm? ^^

°Vinterperle°

28.05.2012 kl.23:04

Ah, bra de kommer tilbake for å glede oss^^ Mamma var nok ikke SÅ 'flink' nei :b

Frøydis Sylvestris

29.05.2012 kl.00:02

oº°SkogsAlven°ºo: Bokstavrim <3 (*flexer vikingpoesihjernen*)
Oooh, det høres ut som en plan! Og kanskje vi finner opp en ny drink i samme slengen? Skvallerkål-itas?
Oh .... gawds. DET burde vi gjøre. xD

°Vinterperle°

30.05.2012 kl.22:46

Vet du hva, mamma hadde spart litt skvallerkål, så i dag spiste vi faktisk skvallerkålpesto til middagen. Mamma hadde en egen oppskrift hun også, hvor hun bl.a. brukte mandler i stedet for pinjekjerner! Et billigere og jeg vil si like godt alternativ ;)

Frøydis Sylvestris

30.05.2012 kl.23:05

Vinterperle: Nei, så moro! Mandler er jo kjempegodt, det skal jeg jammen prøve neste gang. Utrolig artig å høre. :D

Skriv en ny kommentar

Frøydis Sylvestris

28, Oslo

Laiving, vikinger, historiske puslerier, urter og planter, gaming, nerding, tidsreiser, pene og litt mindre pene klær, gamle hus og pusekatter.

Kontakt: f.labowsky alfakrøll gmail.com
Profilbilde @ Anette Schive



bloglovin



hits