Gresskarsøndag (Froybot)
Modelljobbing Klær Laiv Levende historie Nerding Dyr Tyskland Annet

Gresskarsøndag

I anledning min sesongbetonte gresskarmani fikk jeg tatt meg en tur ut på Røre gård på Jeløy i dag, og kjøpt meg nye forsyninger - både til mat og til pynt. 


De små, runde hvite med gule striper kan man åpne, renske og varme i mikroen og fylle med diverse greier, og spise som en slags bakt potet. Gleder meg til å prøve!




15 kommentarer

Lina

16.10.2011 kl.18:15

Jeg har faktisk ALDRI smakt gresskar. Jeg må nok lage meg noe da jeg får eget rede, men håper det er før gresskarsesongen er over :S

Ida

16.10.2011 kl.18:16

Stilige! Hvor lenge varer egentlig gresskar om man bare har dem til pynt, vet du det? Kan de eventuelt tørkes eller noe? Gresskarerfaringen min er heller begrenset:)

I have dreams

16.10.2011 kl.20:10

herlig :) vi skal også skaffe oss gresskar og kare ut et ansikt som jo er tradisjonen rundt halloween, og selv om det er en veldig grisete jobb er det morsomt.

har faktisk aldri brukt selve gresskarkjøttet i det store orange da jeg alltid synes det lukter ganske sterkt, de små har jeg faktisk aldri sett før.

Meru

16.10.2011 kl.20:44

Kjempe fine bilder!

Jeg har kjøpt inn litt gresskarpynt fra Nille nå=D Halloween er min favortitt "helligdag" i året^^ Elsker høsten; fargene, luktene, lufta:D

Meru

16.10.2011 kl.20:55

saltede gresskarfrø er digg^^ Kan du legge ut noen oppskrifter med gresskar?

Frøydis Sylvestris

16.10.2011 kl.22:06

Eventyrer: Gjør det! ^.^ Sesongen i Norge er vanligvis slutt rundt 1. november fordi gresskarene ikke tåler frost, men i velassorterte "innvandrerbutikker" kan man ofte finne dem lenge (og deres nære slektning, weirdo-squashen jeg ikke husker hva heter), både hele og i skiver. Av og til kan de ha matgresskar i vanlig butikk også, ikke bare de som er til pynt. Håper du rekker det, Lina! :D

Frøydis Sylvestris

16.10.2011 kl.23:28

Ida: Jeg tror de kan stå temmelig lenge i romteperatur før de liksom skrumper inn og mister fargen. Men så lenge de ikke skal spises, så gjør det jo ikke noe. ;) Om de kan preserveres på noen måte for å holde lenger, nei det vet jeg ikke. Men de holder seg jo lengst på ca 10 grader, så jo varmere rom, jo kortere holdbarhet tipper jeg.

Frøydis Sylvestris

16.10.2011 kl.23:32

I have dreams: Det er jo forskjell på gresskarsortene, og jeg har aldri prøvd å lage mat av typiske lykte-gresskar, så der er jeg ganske clueless. Men det finnes ørtenvis av nettsider dedikert til gresskaroppskrifter, også oppskrifter laget for konkrete sorter. Hvis du finner ut hva de dere bruker heter, så kan du google deg frem til mange insider tips tror jeg. :)

Frøydis Sylvestris

16.10.2011 kl.23:35

Meru: Oh, det kan jeg jo gjøre! *notere seg bak øret* Ellers så finnes det virkelig mye der ute, selv matprat.no har litt å foreslå. Oppskriften der på amerikansk gresskarpai er virkelig nam, men ikke glem sukkeret! Det gjorde nemlig jeg, og det ble....litt bleh kan man si. :|

Naviana

17.10.2011 kl.10:44

Så koselig, fine! :) Gleder meg til å dyrke mange rare gresskar etterhvert. Har vanligvis et par gresskar i løpet av høsten, da lager jeg god mat av alt sammen ^^ Vet ikke om jeg gjør det i år, for elsker å bryte tradisjoner, men om anledningen byr seg så tar jeg gledelig i mot ;)

Branna

18.10.2011 kl.20:03

Ååååå, så fine! Og katten din passet så perfekt inn! Skikkelig Halloween-heksekatt-aktig :)

Camilla Rose

20.10.2011 kl.18:11

Åh, det var fine gresskar! Jeg liker gresskar. De er fine og se på og smaker godt! Søt pusekatt var det også! ;)

Froy

15.04.2012 kl.21:48

Å kul og annerledes blogg du har! Også moro at du også heter Frøydis :)

Frøydis Sylvestris

16.04.2012 kl.02:09

Froy: Tusen takk! :o) Neimen, du også? Og jeg ser at du har valgt en av de bloggadressene som jeg i ettertid angret bittert på at jeg ikke tok! *ler* Etterpåklokskap ja. :P Det er ikke mange av oss nei! *hilse pent på*

Froy

16.04.2012 kl.13:23

Laget den for 4-5 år siden, så det er en stund siden :)

Skriv en ny kommentar

Frøydis Sylvestris

28, Oslo

Laiving, vikinger, historiske puslerier, urter og planter, gaming, nerding, tidsreiser, pene og litt mindre pene klær, gamle hus og pusekatter.

Kontakt: f.labowsky alfakrøll gmail.com
Profilbilde @ Anette Schive



bloglovin



hits