Askepottborgen Polle (Froybot)
Modelljobbing Klær Laiv Levende historie Nerding Dyr Tyskland Annet

Askepottborgen Polle

Jeg har nylig vært på tysklandsferie (som jeg bablet om her), og de neste dagene kommer jeg til å spamme verden med mer eller mindre spennende feriebilder i litt tilfeldig rekkefølge. 

Først ut er Polle, borgen som har fått status som den "offisielle" Askepottborgruinen (jeg vet egentlig ikke helt hvorfor). Vi ungikk Askepottspillet med eleganse, og hadde stedet praktisk talt for oss selv!
Borgen er fra ca 1200, men ble lagt i ruiner under tredveårskrigen (som de fleste andre nåværende borgruiner i dette landet). Men den hadde en svær fløy (eller bygningsdel...vanskelig å forklare!) som overlevde fram til vår tid, helt til de siste krigsdagene i 1945...da ble den bombet sønder og sammen og gikk opp i røyk fordi det var kamper i området og noen syntes det var kjempelurt å rigge seg til akkurat her og plaffe ned de alliertes fly. Utrolig at det ikke gikk verre med borgen enn det gjorde, sånn egentlig.

*leke inventar*Leke Indiana Jones, anyone...? Fristende, men det var midt i en arkeologisk utgravning, og slikt respekterer man selvfølgelig.

Denne bittelille bilferga reiste vi med litt senere - det var en lang og skummel ferd over Weserelva, men vi klarte det!!!

Jeg vet ikke hva dette skulle være. -.-

Ta. Alltid. Bilde. Av. Navnet. Alltid.

7 kommentarer

Branna

27.09.2011 kl.08:48

For et fantastisk slott!!! Jeg elsker gamle slott, borger og ruiner. Gleder meg til å se flere bilder! :)

.ida

27.09.2011 kl.09:42

Jeg er så sjalu på alle de magiske ferdene dine til slott og slikt! Forestiller meg egentlig at du flyr rundt på drager til stedene. Eller en hippogriff, kanskje. Mhm.

Silje S.

27.09.2011 kl.09:55

Fine gamle borgene ^^

Naviana

27.09.2011 kl.11:55

Finfine bilder av et vakkert sted! :D
Må bare spørre om den fergen ble drevet av strøm og ikke bensin? Så snodig ut ;)

Frøydis Sylvestris

27.09.2011 kl.20:14

.ida: *host* Wizardingworldofharrypotter *host* ;) Akk, den som hadde kjent en hippogriff...!

Frøydis Sylvestris

27.09.2011 kl.20:18

Naviana: Takk! :D Den ser litt rar ut fordi den, i tillegg til å kjøre selv, blir på en måte tauet frem og tilbake i en slags vaier! Jeg vet ikke helt hvorfor den er laget slik. :P Den går nok på bensin eller diesel. Tror jeg.

Ann

28.09.2011 kl.12:00

Fine bilder ! Jeg elsker sånne gamle steder og å utforske gamle bygninger / slott ! Spennende og interesant.

Skriv en ny kommentar

Frøydis Sylvestris

28, Oslo

Laiving, vikinger, historiske puslerier, urter og planter, gaming, nerding, tidsreiser, pene og litt mindre pene klær, gamle hus og pusekatter.

Kontakt: f.labowsky alfakrøll gmail.com
Profilbilde @ Anette Schivebloglovinhits