Soppjakt! (Froybot)
Modelljobbing Klær Laiv Levende historie Nerding Dyr Tyskland Annet

Soppjakt!

Jeg hadde hørt rykter om at skogen stod stinn av kantarell, piggsopp og steinsopp allerede i overgangen juni/juli (!), og generelt at alle forhold ligger til rette for et usedvanlig godt soppår. Så da jeg for litt siden var en tur i Moss benyttet jeg sjansen og oppsøkte noen av de "hemmelige" soppstedene familen min har snust seg frem til.
Ryktene var sanne. Vi fant riktignok "bare" masse kantarell, men den sto på steder hvor det aldri har vært kantarell før. Massevis! *stjerner i øya* 

Kantarellen er sneaky, bare se hvordan den gjemmer seg og later den er gammelt høstløv. Tilsynelatende. Det gjelder å ha øya med seg og og å trå forsiktig!
Jeg knipser alltid dette treet. Det gir meg veldig lyst til å være bittebitteliten og flytte inn under rota.
*ignorere råte*
Skogvikke

Ehem, altså, dette er et bilde av en ganske imponerende lang kråkefotutløper. Selvsagt må den foreviges. Jeg vet ikke hvordan man bøyer kråkefot, så jeg skal ca nå slutte å snakke om hvor kule disse levende fossilene er.


Flittig soppsanker! Designerkollektivet har for øvrig de beste soppsankeposene, sånn tilfeldigvis.

12 kommentarer

Lena Mari

14.07.2011 kl.23:20

sopp er fint å finna. sjølv om eg sjeldan går på soppjakt i skogen.

I have dreams

15.07.2011 kl.00:35

så fine bilder :)

soppjakt er noe jeg kunne tenke meg å gå på selv, men jeg må lese litt om de ulike soppene så jeg ikke ender opp å spise noen giftige. jeg har så lyst på soppgryte, en rett som kun består av masse ulike sopper, de soppene jeg har smakt så langt var nydelige og man trengte ikke noe annet enn dem.

jeg og min kjære fant en veldig stor hvit og rar sopp som han tok med hjem og som vi hadde ved siden av omeletten. den var utrolig godt og smakte nesten som ost. men den var ekstremt tungt fordøyelig.

var virkelig et fint innlegg dette, jeg koste meg med å lese det.

Naviana

15.07.2011 kl.00:46

Wohoo, gratulerer med ferske kantareller! :) Den siste uken har jeg sett masse små babykantareller i skogene rundt her, så gleder meg til å sanke litt når de er blitt større. Elsker kantareller, virkelig en klassiker!

Frøydis Sylvestris

15.07.2011 kl.02:08

I have dreams: Sopp er super mat! ^^ Som du sier, man trenger ikke noe særlig annet! Litt synd at de er så tungt fordøyelige, jeg endte i hvertfall opp med å være småkvalm resten av kvelden... men SÅ verdt det. :D

lovelyliller.com

15.07.2011 kl.02:10

Det var tidlig! du fant jo masse jo :D

Frøydis Sylvestris

15.07.2011 kl.02:13

Naviana: Jaa, også er de så lette å kjenne igjen og nesten alltid frie for mark! ^^

Sikkert lurt å la dem bli litt større først! Vi lot mange slike småkantareller stå igjen, og prøvde å fjerne hindringer rund dem for at de uhindret skal få bli store... men så kommer jeg nok og plukker dem senere. <.<

Branna

15.07.2011 kl.08:05

For en eventyrlig skog! Jeg vil også på sopptur, elsker sopp! Uheldigvis er jeg gift med en som hater sopp, så det blir lite sopp her i gården...

Lina

15.07.2011 kl.10:23

Jeg er veldig glad i sopp, men er nok litt paraniod da det gjelder å plukke dem selv... Jeg er så utrolig redd de er farlige og at jeg tar feil sopp selv om de ligner noe så grassalt på den soppen som IKKE er giftig :P Må nok skaffe meg mer kunnskap og ha med meg noen på første sanking. Jeg var med på soppsanking på barneskolen, men det er eeevigheter siden!

Frøydis Sylvestris

15.07.2011 kl.21:10

Branna: En sopptragedie!

Frøydis Sylvestris

15.07.2011 kl.21:12

Eventyrer: Best å være forsiktig! Soppforgiftning er sikkert ikke så stas... :s

Branna

16.07.2011 kl.17:41

Ja, en sopptragedie... Heldigvis så kan jeg steke meg litt sopp selv og ha ved siden av måltider, men soppsuppe og lignende retter er sjeldent å se her i gården.

Lariel Varg

20.07.2011 kl.15:29

Sopp er så herlig! Vidunderlig at de har kommet så tidlig i år!

Skriv en ny kommentar

Frøydis Sylvestris

28, Oslo

Laiving, vikinger, historiske puslerier, urter og planter, gaming, nerding, tidsreiser, pene og litt mindre pene klær, gamle hus og pusekatter.

Kontakt: f.labowsky alfakrøll gmail.com
Profilbilde @ Anette Schivebloglovinhits