Aprildager - Luking, flytting, SVA og pusekatter (Froybot)
Modelljobbing Klær Laiv Levende historie Nerding Dyr Tyskland Annet

Aprildager - Luking, flytting, SVA og pusekatter

 

Nå som våren med et knyttneveslag har kastet vinteren på dør, og alt det nølende vårværet som pleier å være i mars har blitt konsentrert ned til noen ekstremt intensive vårdager hvor snøklokker og hvitveis blomstrer side om side, står jeg med nesa begravd i fargeprøver, hendene famlende i blomsterjord og har ett skjelvende bein i Oslo og ett i Moss.
Jeg har endelig overtatt leiligheten min og begynt å flytte inn i musetempo. Jeg tror jeg kommer til å trives godt i Gamlebyen! Hurra.

Kvelden før jeg overtok leiligheten dro jeg på lanseringsfesten for SVA #6. Man vet liksom aldri hvordan slike festligheter kommer til å bli når man drar helt alene, men det ble en riktig så hyggelig kveld med mange kjempeålreite folk og tvilsom pærekonjakk. 

(Meg og Martine)

Så var det denne blomsterjorda. Jeg har et høybed her hos opphavet, hvor jeg samler stauder og dyrker urter. Jeg har hatt et bed her i hagen siden jeg var fire år (?), riktignok ikke alltid på samme sted, men noen av mine første planter lever fortsatt i beste velgående (*host* udødelig spansk scilla*host*). Andre dør og nye kommer til.
Selv om jeg ikke har vært like entusiastisk hvert år, er jeg veldig glad for å ha et slikt bed og jeg kunne ikke forestille meg å ikke ha noen som helst mulighet til å dyrke oregano hvis jeg skulle føle for det. (Nevnte jeg at jeg har forferdelig mye oregano?)
I fjor prøvde jeg meg hovedsakelig på å så frø, og jeg ville ikke så dem på rekke og rad denne gangen: her skulle det stå hultertilbulter i et romantisk blomsterkaos! Men de tusen spirene begynte å spire og jeg visste ikke lenger opp eller ned på noe som helst. Hva skulle jeg luke vekk og hva skulle få stå? Reslutatet ble min helt private mini-urskog bestående først og fremst av kløver og uidentifiserte grønne ting. Festlig, men jeg skal ikke gjenta fiaskoen i år. Nei, i år er det kun urter som gjelder, ett- og flerårige fine urter. Jeg kjøper alltid urtene mine på Urtehagen i Rygge, og det synes jeg alle andre burde gjøre også! Så det så.

(Når jeg først begynner å luke er det umulig å stoppe.)

Kattene koser seg jo fælt i vårsola. Felix ruller rundt i løvhaugene mens jeg luker, Molly derimot har litt andre aktiviteter på plakaten:

Jeg vet ikke helt hva denne busken heter (buskkaprifol?), men den er minst like avhengighetsskapende for katter som kattemynte eller valeriane. Når disse beskjæres går kattene fra vettet. Og Molly trenger visst ikke noen hekkesaks, hun sniffer og sniffer på barken der hvor hun kvesser klørne. 

Når sniffingen er over ruller hun rundt og rundt i sin tummelumske lykkerus:

Det er hardt å være Molly. <3

5 kommentarer

Solgave Spydsdatter

21.04.2011 kl.11:11

Hurra for tvilsomme pæredrikker med alkoholprosent! Haha. Åh, hihihi. Pusebusk! <3 Heldige deg! Urtehage er noe jeg har ønsket meg i årevis. Hva slags urter skal du dyrke?

lovelyliller :)

21.04.2011 kl.13:30

så kos ut :)

Marina Aurora

21.04.2011 kl.21:07

Haha, nemmen, hørtes koslig ut da. Det er fint i Gamlebyen. Og fint at det er vår.

Frøydis Sylvestris

22.04.2011 kl.02:44

Solgave Spydsdatter: Hmmm, jeg tror jeg satser på flere lavendelplanter, en timian og diverse mynter! Men kommer sikkert til å gjøre noen lite veloverveide impulskjøp. Noen shopper sko på pur lyst, andre shopper stauder...

Frida

26.04.2011 kl.20:41

Fine bloggen din!

Skriv en ny kommentar

Frøydis Sylvestris

28, Oslo

Laiving, vikinger, historiske puslerier, urter og planter, gaming, nerding, tidsreiser, pene og litt mindre pene klær, gamle hus og pusekatter.

Kontakt: f.labowsky alfakrøll gmail.com
Profilbilde @ Anette Schivebloglovinhits