Alternativmessa og Deathly Hallows pt 1 (Froybot)
Modelljobbing Klær Laiv Levende historie Nerding Dyr Tyskland Annet

Alternativmessa og Deathly Hallows pt 1

Gratisbilletter er en fin ting. Og nå på fredag hadde jeg et helt dagsprogram bestående av slike. Først Alternativmessa, og så Deathly Hallows. Tjohei! :D

Jeg er på sett og vis glad i Alternativmessa. Jeg er glad for at den finnes, jeg trives godt der, og det er alltids en hel del artige stands og foredrag og miniworkshops etc. Masse gøy! Men dessverre også en god del jallagreier. Det er en visse standard-ting som alltid er tilstede på slike messer, og det er forsåvidt helt i orden - massepoduserte smykker, de samme tarot/orakelkortene som overalt ellers, engledilldall og de obligatoriske krystallene/mineralene. Det som jeg synes er litt synd, er når det tar over og alt virker så likt. Når butikker jeg vet at har et godt utvalg bare tar med seg de varene de vet at vil selge mest. Det blir så lite mangfold når alle holder på slik. Det er min eneste virkelige kritikk av årets messe: det går i feil retning slik sett. Det var et større mangfold for tre år siden, og da mente jeg forsåvidt også at det var ganske monotont... Så det synes jeg er uheldig.

Messeanlegget på Lillestrøm er et behagelig lokale. Det er alltid enorm kø ved billettluka på Alternativmessa, og da det var på Spektrum før i tiden måtte man jo vente ute.... *hutre* Her er det plass til enorm kø innendørs, og yay for det! Vinteren har visst nemlig kommet uten at jeg helt har fått det med meg. ;)

Jeg gjorde det jeg pleier å gjøre - aurabilde hos de hyggelige svenskene som har pensjonist/student/arbeidsledighetsrabatt, finkjemmet visse stands for stooore krystaller med gode messepriser (og jeg fant jeg fant! Man burde hatt bil...), hamstre forbruksvarer (denne gangen te), og å finne ett eller annet på programmet som ser artig ut. Jeg endte opp på et slags alternativt stand-up show med Jon Schau. Utrolig artig! ^^ 

Jeg bestemte meg også for å gjøre noe jeg aldri, aldri gjør ellers...nemlig å få en reading. Jeg tenker alltid at jeg fikser den biten sjæl tenk. Men siden jeg slapp inn gratis .... Shit au! Så jeg begynte å lete. Og jeg lette. Langt og lenge, blant havet av tilbudene. Jeg liker stort sett ikke måten disse spådamene (og en og annen herremann) markedsfører seg selv på. Det er greit med info-plakater. Det er til og med greit med bilder av seg selv på dem. Har man også deltatt i media på noe vis er det selvsagt greit å nevne det også. Det jeg ikke liker og som byr meg imot, er disse ENORME plakatene med ENORME bilder og tekst av typen "Synske *insert veldig fake navn her* hjelper deg med kjærlighet, økonomi og livets store spørsmål! KJENT FRA MEDIA!! ZOMG!!!!11" Okei, jeg overdriver, men ja. Jeg har intet imot at folk har slikt som jobb. Virkelig ikke. Jeg bare får litt mark av måten enkelte markedsfører seg selv på. 
Såååå, jeg lette helt til jeg fant ei som virket temmelig nøktern og attpåtil var en del billigere enn de fleste andre. Og hun var rett og slett ganske awesome. Jeg gikk derfra med litt bakoversveis og mange idèer til hva jeg kan gjøre videre. Det var penger vel anvendt.


Etter alt dette dro jeg tilbake til Oslo for å møte Marita og Jeanette, slenge på seg Hufflepuffkutta og dra på teltur med Harry og gjengen! Jeg var veldig fornøyd med filmen, selv om det var verdens lengste prolog. ;p Men føler at det meste har blitt sagt om denne filmen nå, så jeg avslutter for anledningen med litt Ministry of Magic:

 

4 kommentarer

Louise

22.11.2010 kl.04:59

Åh, så det VAR deg jeg så! Jeg var på alternativmessa også nemlig=) Fikk liksom ikke sagt hei uten å løpe hele lokalet over og siden jeg ikke har møtt deg sånn kjempemange ganger så ja:)

Var mye corny.. det som slo meg som kanskje mest bissar må vel være boden med tilbud (slik jeg forstod det)om å få spilt inn sin egen stemme på kasett.. som visstnok skulle ha en healende effekt hvis man hørte på den senere.. Man kunne velge mellom bare stemmen til 500,- eller stemmen MED vann-lyd i tillegg, til kun kr. 700,-! Et kupp!

Jeg var der med mamma, så jeg fikk meg ikke til å betale for noen reading og sånt i hennes påsyn. (jeg er skeptikeren av oss to.) Men stemningen var veldig fin. Så avslappet, og med fin belysning og masse farger og dingsedangser og imøtekommende mennesker. Jeg håpet også på å finne et bredere utvalg av ting jeg kunne hamstre med meg, bare fine ting man ikke finner ellers, men var ikke så mye som jeg håpet på.

InweAdina

22.11.2010 kl.12:30

Hyggelig å høre at du koste deg! :)

Personlig har jeg vært på den messa to ganger, en gang i fjor og en gang i for fjor. Når jeg var der i fjor fikk jeg rett og slett hele denne overflatiske alternativstilen langt opp i halsen. Det er rett og slett blitt en slags bedrift og ikke hjelp til å finne seg selv. Over alt skal det tas bilder av bl.a auraer. Jeg skjønner at dette er spennende men auraen forandrer seg hele tiden etter hvordan du føler deg. Der er du kanskje spent og da vises det frem.

Bli spådd i tarot, det er jo også greit. Jeg har tarot kort selv og jeg VET over 100% sikkert at det fungerer. Men sånn jeg tenker så "mister man evnen til å bruke evnene" når man tar penger for det. For alt dette er kun hjelpemidler. Dette er en ansvarsfraskrivelse fra å se ting som de faktisk er selv. Så egentlig så tar de penger for noe du allerede vet inni deg men som du kanskje ikke har satt ord på.

Var på to foredrag i fjor. Det første var om regresjonsterapi hvor hun fikk alle til å gå tilbake i sine tidligere liv. Og det er rett og slett ekstremt uforsvarlig. Hvis det plutselig hadde tiltet for en eller annen stakkar som så noe som var glemt - hva skulle ho gjort da? Disse tingene er virkelig ikke til å leke med. Dessuten var alt fokuset hennes på hva hun hadde gjort og hva hun hadde klart og hun ditt og hun datt.

Den andre dama, Naomi Sol kalte ho seg. Hun snakka om at det var hester og ekorn osv i hele rommet og plapra i vei. Og når jeg prøvde å få kontakt med henne svarte hun alle andre enn akkurat meg.... Mamma sa noe om at selv de har en viss grad av intuisjon og når de merker noen andre med det skygger de ofte banen.

Så jeg er rett og slett skikkelig stuffed opp med alle disse menneskene som har akkurat det samme behovet som alle andre mennesker, nemlig å føle seg spesiell - det betyr ikke nødvendigvis at de kan noe av det de driver med. Ofte gidder faktisk de som KAN disse tingene ikke å markedsføre seg selv med det, de bruker det til å hjelpe de menneskene de er glade i så godt de kan og er ikke ute etter å tjene penger av noe slag.

Det er rett og slett skuffende, fordi man er jo et søkende menneske selv. Heldigvis får jeg hjelp ellers hadde jeg sikkert kasta meg med hodet og beina først inn i disse tingene men da tenker jeg på alle de søkende menneskene som ikke blir advart mot dette. :/ og som bruker hauger av penger på et menneske som er like magisk som et bord.

Jeg tror alle har "evner", kan spå, kan heale etc. De må bare lære det på nytt - og det er så leit at man blir fora opp omtrent til å tro at man trenger kort eller pendler eller kuler til å oppnå noe av dette. Det hele handler rett og slett om å komme i kontakt med seg selv og sitt innerste.

Det som er fint med messa er jo at det blir solgt veldig mye fine smykker, krystaller og klær. Og vil du ha deg en god latter eller nye innspill anbefaler jeg deg en tur dit. Men med skeptiske øyne. De som drar det lengst er som regel de som kan minst. :)

Louise: Det med stemmen. Dette blir som en guidet meditasjon, hvis du spiller inn en meditasjon med f.eks affirmasjoner hvor du maner deg selv til å få bedre helse etc. så har dette større effekt enn hvis en annen stemme gjør det ettersom du kjenner igjen din egen stemme og klarer bedre å sette deg inn i det da. Men ærlig talt - det er noe som heter voice recorder på pcn eller på mobilen. Beste tilbud: GRATIS. :P

Jøss dette ble et langt innlegg. Haha

Frøydis Sylvestris

23.11.2010 kl.02:18

Louise: Du skulle bare ha kommet bort og sagt hei! ^^

Det der gikk jeg visst glipp av. *humre* Høres ut som litt av et kupp!

Frøydis Sylvestris

23.11.2010 kl.02:32

InweAdina: :D

Jeg skjønner veldig godt at du reagerer på det du lister opp her (også det jeg er uenig i, for jeg ser motargumentene). Har vært innom mange rare foredrag og workshops der opp igjennom årene, og noen ganger lurer jeg litt på hvem som egentlig siler foredragsholderne.... eller om det er noen siling i det hele tatt.

Forresten, angående aurabilde så er jeg jo veldig klar over at det er et øyeblikksbilde. Bare for å presisere :p. Egentlig er det readingen man kjøper, og bildet er mer som en suvenir. Faktisk var det den readingen jeg fikk der som siden gjorde at jeg ville ha mer, for det slo meg plutselig at det kan være veldig ålreit å få noen andre til å ta en titt! Så dermed tok jeg sjansen på å plukke ut en som var flink, og det gikk heldigvis. xD

I år var det forresten ekstra mye klær der, i hvertfall mer enn jeg kan huske at det har vært tidligere! Jeg fant ikke noe selv, men jeg synes det er så fint med slike innslag. :)

Skriv en ny kommentar

Frøydis Sylvestris

28, Oslo

Laiving, vikinger, historiske puslerier, urter og planter, gaming, nerding, tidsreiser, pene og litt mindre pene klær, gamle hus og pusekatter.

Kontakt: f.labowsky alfakrøll gmail.com
Profilbilde @ Anette Schivebloglovinhits