Tur/retur Neandertal (Sauerlandferie del 3) (Froybot)
Modelljobbing Klær Laiv Levende historie Nerding Dyr Tyskland Annet

Tur/retur Neandertal (Sauerlandferie del 3)

I Sauerland ligger det ikke helt ukjente Neandert(h)al, og da vi innså dette faktum var vi ikke et sekund i tvil: Vi måtte dit! Måtte!

Neandertal, med elva Düssel, var i sin tid en svært naturskjønn dal/canyon med frodig vegetasjon, et yrende dyreliv, kalksteinhuler og alskens idyll. Kunstnere reiste hit for å fange denne naturskjønnheten på lerretet, og stedet er oppkalt etter en kirkekomponist-kar ved navn Joachim Neander som "oppdaget" canyon'en i sin tid. (Fullstendig på sidelinjen, men "Neander" er et navn faren hans fant opp - det var nemlig mote på 1600-tallet å oversette etternavnet sitt til gresk. Egentlig het de Neumann.)

Men det hadde seg slik at kalkstein=penger, og utover 1800-tallet spiste man langsomt opp kalksteinen og hele området forandret topografi totalt. Det var i forbindelse med denne virksomheten at man fant disse underlige beinrestene.
I dag er de små stedene med grønnhet fredet i naturreservat, og i 1999 klarte man utrolig nok å lokalisere funnstedet.

Musèet er ikke et museum bare dedikert til neanderthalmennesket, men et museum om hele menneskeartens historie, helt fram til vår tid. Det hele er ganske nifty laget!
Fra musèet kan man ta flere vandreruter, feks til funnstedet eller besøke "istidsdyrene", dvs visenter, tarpaner og rekonstruerte urokser. Dessverre var det altfor langt for oss, så vi holdt oss til musèet. ;-)

 

*squeal*Vi er alle 1-4% neanderthalere ... (i hvertfall etniske eurasiere (er det et ord?))

 


*squeal*Jeg er tilbøyelig til å ta til meg motetips fra istidsmennesker! ;)

 

Hadde de solgt replikaer av disse nydelige små figurene i souvenirbutikken, daaa.... tror jeg kofferten min ville gått langt over Ryan Airs 15 kg-grense. Åh. <3

 

*nerdgasm*

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Frøydis Sylvestris

28, Oslo

Laiving, vikinger, historiske puslerier, urter og planter, gaming, nerding, tidsreiser, pene og litt mindre pene klær, gamle hus og pusekatter.

Kontakt: f.labowsky alfakrøll gmail.com
Profilbilde @ Anette Schivebloglovinhits