Dechenhöhle og Det Tyske Hulemusèet (Sauerlandferie del1) (Froybot)
Modelljobbing Klær Laiv Levende historie Nerding Dyr Tyskland Annet

Dechenhöhle og Det Tyske Hulemusèet (Sauerlandferie del1)

Den siste halvannen uka (sånn ca) har jeg tilbrakt med å suse rundt i Sauerland i nordvest-Tyskland sammen med familien på vår årlige voksenfamileferietur! Dette er kanskje en av de mer nerdete turene vi har tatt, det tror jeg at jeg trygt kan påstå. Det ble en del geologi og paleontologi, for å si det sånn, og det er akkurat sånne ferier jeg trives best med. ^^ Jeg tenker fortsatt delvis på tysk, og har tenkt til å gjøre det så lenge jeg kan.

Først litt om Sauerland: Mange kjenner til Ruhrområdet, et av kontinentets tettest befolkede områder med sin forhenværende status som "Kohlenpott" (Kullhøl? Hvordan oversetter man egentlig dette ordet?), kjent for sine enorme industriområder og storbyer som glir over i enda flere storbyer. Til tross for alt dette er det overraskende grønt der, og man har vært flinke til å plante trær overalt. Når man kjører igjennom på autobanen føler man seg som i en slags løvtunnel. 
Sauerland er Ruhrområdets grønne lunge. Dette er et "fjellområde" (i ordets nordeuropeiske "vi-har-det-ellers-paddeflatt"-betydning), en del av det såkalte Mittelgebirge. Det er kjempekupert der, bratte daler og krappe svinger, mye skog, og mange huler. Det er også her Neanderthal ligger. Men først, en hule!

Dechenhöhle og Deutsches Höhlenmuseum, ved Iserlohn:(Det er ikke lov å ta bilder nede i hulen, så dette er knabbet fra nettet)

Ca 300 meter av den 800 m lange hulen er åpent for publikum. Man kan faktisk ta toget hit, hulemusèet og inngangen til hulen deler tak med en togstasjon. Ganske festlig!

Hulen blir ellers brukt til konserter og barnebursdager. Jeg lurer litt på hvordan sistnevnte funker uten at noen tar på veggene.

På Det Tyske Hulemusèet kan man i tillegg til informasjon om alskens huler finne fossiler og rester etter forskjellige dyr som oppholdt seg inni og i nærheten av hulene. Jeg synes det er kjempeartig å tenke på at det under/mellom istidene i Europa fantes feks hulebjørner, huleløver, skogselefanter og neshorn med og uten pels. Åh! <3

Solveig og en rekonstruert (svær) huleløve!

En rekonstruert hulebjørn og dens vesle avkom.Selvsagt finnes det enhjørninger og drager i karsthuler. Det skulle da bare mangle! ;)

4 kommentarer

Diva Grotesque

27.09.2010 kl.19:35

EN pusekatt!

Jeg vil også dit!

Catharina

27.09.2010 kl.23:02

ååh, dit vil jeg!

Den Grønnkledde

28.09.2010 kl.20:06

ooOo... What's this? Noe så sjeldent som en navnesøster? :O
Magiske huler og museer med snodige dyr lyder da som en ganske så genial ferie. *Nerdenikke*
Forøvrig, "kohlenpott", oversatt til den østfoldske varianten av norsk, ville blitt noe så lekkert som KØLHØL.
O, du skjønne, norske sprog... :D

Frøydis Sylvestris

28.09.2010 kl.20:35

Den Grønnkledde: Ja, nettopp KØLHØL, hihi! :D

Dæven, enda en Frøydis? Hvis vi noen gang møtes må vi se "HEI FRØYDIS" til hverandre i kor. Det er så festlig. Nei, jeg mener det. ^^

Skriv en ny kommentar

Frøydis Sylvestris

28, Oslo

Laiving, vikinger, historiske puslerier, urter og planter, gaming, nerding, tidsreiser, pene og litt mindre pene klær, gamle hus og pusekatter.

Kontakt: f.labowsky alfakrøll gmail.com
Profilbilde @ Anette Schivebloglovinhits