Vintage shopping i Berlin. Glencheck, "KaDeWe", og noen bomturer! (Froybot)
Modelljobbing Klær Laiv Levende historie Nerding Dyr Tyskland Annet

Vintage shopping i Berlin. Glencheck, "KaDeWe", og noen bomturer!

Nå er foreldrene mine her for å frakte meg hjem til uka, men før vi vasker gulvene og bærer kofferter tar vi oss en liten mini-ferie. Jeg føler meg ytterst heldig som har foreldre som både kan og vil komme og hente meg i Tyskland, og som tar initiativ til slike utflukter! 
Første stopp i går var KaDeWe. (Edit: det heter bare KDW: http://www.kdw-berlin.com/) Må ikke forveksles med Kaufhaus des Westens. Dette var en brukthall i Prenzlauer Berg, proppfull av alt mulig rart. De hadde utrolig mye flotte møbler, og siden vi ikke akkurat har med oss tilhenger måtte vi pine oss gjennom det ene flotte biedermeierbordet etter den neste fine empirsofaen... *sikle* Jeg trenger egentlig en kommode, og dette var visst stedet å finne en. Falt også helt pladask for et ovalt bord i oliventre. Etter mye om og men ble vi vel enige om at vi ikke hadde plass til noe møbel. Snufs!
Stakkars vesle foreldreløse flosshatt! Den lå der så ensom og forlatt. Jeg forbarmet meg over den, og hatten vil nå få leve et lykkelig, meningsfullt pensjonistliv sammen med artsfrender på vår enorme hattehylle i Moss, og av og til bli tatt med ut på byen for å mosjoneres. /pat
Så over litt typiske øst-Berlin-bilder, tatt mens vi dro på noen bomturer til butikker som ikke var noe særlig, eller som var stengt akkurat den fredagen, grr:
(Dette er egentlig en svømmehall. *peke opp*)
Oppusset og fint blandet med forfallenhet og rett og slett ruiner (fikk ikke knipset noen av dem, dog). Man ser så tydelig forskjell mellom øst og vest - ikke bare pga arkitekturen, men man kan så lett se at vest har blitt vedlikeholdt hele veien, mens øst bærer sterkt preg av forsømmelse og fortsatt er et oppussingsprosjekt. Mye er gjort, men byen er jo så ufattelig svær at de nok kommer til å holde på en stund. For ikke å snakke om resten av landsdelen.
Tilbake til handleturen: Vi avsluttet med et besøk hos Glencheck (http://www.glencheck-berlin.de/):
Butikken skuffet ikke. Vi var der noen timer, var så utrolig mye å arbeide seg gjennom! For det meste har dem ting fra 50'tallet, men det var også en hel del fra 40, 30 og bittelitt 20'tallet der. Butikkinnehaveren er en fjong dame med veldig god greie på hva hun selger, og er veldig hyggelig. De har alt mulig rart, inkludert stoffer. Anbefales på det varmeste!
Pheew! Var helt kake da vi dro derfra, men lykkelig eier av en svart 40-tallsjakke, en blondebluse fra samme tiår, to 30'talls aftenkjoler (den ene var egentlig en brudekjole og kom med en historie på kjøpet) og en konvoluttveske, også fra 30-åra. Av en eller annen grunn tok jeg ikke bilde av det jeg kjøpte, og klærne la jeg igjen i bilen. Men har planer om å fotografere hele kles-og kostymesamlingen min på propert vis, så det kommer nok!
I dag skal vi på loppemarkeder og et museum eller to. ^^

6 kommentarer

Ohmygod, se på alle de fiiine klærne og skoene da, jeg hadde definitvt elsket å shoppe der. Hvis jeg drar til Tyskland så skal jeg innnom den butikken der. Vintage er best og godt for jorda (liker ikke å si miljøet)

Og møblene... de var kjempenydelige :D

Dommedagspoeten Gutt

31.01.2010 kl.16:56

KaDeWe er altfor stort, og ufattelig kjedelig, med unntak av øverste etasje, etter hva jeg kan huske :p

HVa het området med ruiner og øst/vest om hverandre? Jeg besøkte et helt fantastisk sted som jeg ikke husker navnet på sist jeg var der, som var ruiner og øst/vest om hverandre. Det var blant annet en sørgemur der, og kaféer og uansett bare ufattelig koselig

♥SillyMehe♥

31.01.2010 kl.17:47

Elsk elsk elsk på hele innlegget <3

Frøydis Sylvestris

04.02.2010 kl.10:40

Dommedagspoeten Gutt: Kan ikke huske å ha vært på Kaufhaus des Westens noengang, selv om jeg troor jeg må ha vært der. Sier vel litt om hvor spennende det var. :p

Jeg vet dessverre ikke hvor du mener, men det hørtes ut som jeg har gått glipp av noe der ja... hm.

Frøydis Sylvestris

04.02.2010 kl.10:44

SillyMehe: Hihi! :D

Andre K.

15.05.2010 kl.17:27

Hi there. ^^

Greetings, Hugs & Thanks from Berlin.

Skriv en ny kommentar

Frøydis Sylvestris

28, Oslo

Laiving, vikinger, historiske puslerier, urter og planter, gaming, nerding, tidsreiser, pene og litt mindre pene klær, gamle hus og pusekatter.

Kontakt: f.labowsky alfakrøll gmail.com
Profilbilde @ Anette Schivebloglovinhits