Mittelpunkt 2010 - Den tyske laivkonferansen (Froybot)
Modelljobbing Klær Laiv Levende historie Nerding Dyr Tyskland Annet

Mittelpunkt 2010 - Den tyske laivkonferansen

I morgen drar jeg noe nølende på Mittelpunkt. Jeg utsatte i det lengste å melde meg på rett og slett fordi jeg var feig. Det er litt skummelt å dra helt alene på et så sosialt arrangement. Jeg har riktignok hilst på et par tyske laivere på Knutepunkt i Norge ifjor, men jeg kjenner jo ingen. Så nå må jeg vel skru på all min sosiale sjarm. Iiik!
Men de byttet sted i år, og nå er det her i Berlin! Jeg ville jo vært gal om jeg ikke dro da.

Jeg gleder meg til foredragene, særlig "The big taboo: german nazi past and the larp community". Jeg elsker laiver i WW2-setting, jeg synes det er kjempeinteressante ting å spille på. Men jeg skjønner det godt hvis det har en litt annen status her nede, så det vil bli spennende å høre hva man tenker omkring dette.

Ellers vil jeg gjerne høre mer om laiv, pedagogikk og barn, og hva som skjer på denne fronten. Tyskerne har gjort noe alà danskene og startet Waldritter ("Skogsridderne"), som er et regelmessig arrangement for barn og unge opp til 16 år (åå, de har catchy temasang!)

Lurer også på å prøve meg på en minilaiv på tysk. Jeg vil så gjerne dra på real tysk fantasylaiv på en borg, men jeg kvier meg fordi jeg ikke helt kan sjargongen. Så dette kan jo være en fin oppvarmer, tenker jeg.

Også skal det være et dansekurs i historisk dans. ^^ Jeg vet ikke fra hvilken epoke, men det er sikkert gøy uansett.

Jeg hadde det kjempegøy på Knutepunkt, den nordiske laivkonferansen i fjor, og gleder meg til å bli bedre kjent med de tyske laiverne. Og andre nasjonaliteter, selvsagt. Det er jo halve moroa. :)

Og til slutt, noen tilfeldig genererte laivbilder. De første tre er tatt inlaiv, det siste rett etter laivslutt.

Fra Kristianiabohemen (2007). Foto: Marianne Gunderson
(<3 )

Familieportrett fra Once Upon a Time (OUT) (2005) Foto: Britta BergersenOg fra 1202 - Kongen er død, lenge leve kongen (2003):(Foto: kommer fra mitt kamera i hvertfall)

Jeg gleder meg!

4 kommentarer

Therese

15.01.2010 kl.12:26

Kristianiabohemen <3 Det høres kjempegøy ut med både konferanse og laiv. Du kommer helt sikkert til å storkose deg :D Men går disse store tyske laivene på engelsk, hvis det er andre nasjonaliteter med? Eller er det sånn at man værsågod har å lære seg tysk?
Hva er laiv egentlig ? Nå ble jeg skikkelig nysgjerrig ut, det hørtes gøy ut.

Og kjempefine bilder, både i dette innlegget og på siden i bloggen (:

Ett sånn viktoriansk-kinda og ett middelaldersk bilde, det var kult.

Frøydis Sylvestris

18.01.2010 kl.20:42

Enchanted: Ga deg et mer utfyllende svar ang laiv på bloggen din. Jeg burde sikkert skrive et innlegg om det en eller annen gang...hm.

Takk! Elsker viktorianske (og edwardianske) klær, så når det en sjelden gang dukker opp et slikt arrangement får jeg vann i munn og stjerner i øya. Og en unnskyldning for å ruinere meg på kostymer. :p

Frøydis Sylvestris

18.01.2010 kl.20:49

Therese:

Laiver i tyskland foregår jo på tysk, tror ikke de noen gang har hatt laiver på engelsk her. Men det betyr jo ikke at ikke utlendinger er velkomne, tvert imot! Det vil bare bli litt språkbarrierer og sånt, men det kan man jo kanskje spille rundt?

Mittelpunkt sitt program foregår ca 50% på engelsk, og det var mange utlendinger der, så alle var i det store og hele engelsk-innstilt. :)

Kommer med en mer utyllende rapport når jeg har kommet litt mer over "hangoveren", for å kalle det det. :p

Skriv en ny kommentar

hits