Middelalderjulemarked ved Schloss Britz (Froybot)
Modelljobbing Klær Laiv Levende historie Nerding Dyr Tyskland Annet

Middelalderjulemarked ved Schloss Britz

I dag gikk turen til bydelen Neukölln. Åh, for en fin dag jeg hadde! Det hele startet med at det snødde da jeg vandret avgårde til S-banestasjonen. Innen jeg kom meg ned dit var det blitt enorme snøflak som flagret ned på meg. Dessverre var det for mildt til at det la seg noe særlig på bakken, og innen jeg kom meg fram til markedet hadde det gått over til regn igjen, og så sluttet det helt å komme noe nedbør. Det ble veldig grått og slapsete, men det gjorde det hele bare mer autentisk, mener jeg. :p 
Dette var et ganske lite, men innholdsrikt marked.
Det var mange interessante boder (til og med ting man ikke ser så ofte på slike markeder), og masse levende musikk. Eselridning/"jousting" for barn, en flokk gjess som spankulerte fritt, noen musikalske sauer som begynte å breke hver gang noen blåste i en sekkepipe, gjøglere, minnesangere, selgere som var in character og pratet på kvasimiddelaldertysk, masse kjempegod mat og drikke, og bål å varme seg på. Jeg drakk et glass varm mjød (det hører med!), og også et glass varm hyllebærvin. Nam! 
Det var en kar der med en drehleier (dreielire på norsk? Hurdy-gurdy på engelsk i allefall), og jeg vil også! Jeg har alltid ønsket meg en sånn en. Sukk! Neste gang jeg har et par never tusenlapper til overs så skal jeg kjøpe meg en. >.< Eller et el-piano. Hmm. Og en harpe! En stor og en liten. Og en bodhràn. Og en viola da gamba... Og sånn ca fjorten andre instrumenter jeg ikke kan spille på. *host*
Og så, når jeg blir stor, skal jeg også bli en sånn tøff person som lager bakgrunnsmusikk på slike middelaldermarkeder. Nemlig!
Dessverre klikket kameraet mitt etter et par bilder, så resten tok jeg med mobilkameraet. Det oppfører seg pent igjen nå, mystifistiske greier...!
Jeg har egentlig kjempelyst til å dra tilbake i morgen også, men jeg har et annet marked som også lokker. Også har jeg så mye å pakke og ordne! Reiser hjem til Norge på mandag (og tilbake igjen rett over nyttår). 
*kaster et nølende blikk på kofferten*

Første glimt av slottet. La oss bare ignorere at det ble bygget på 1700-tallet. :p

Smeden som med sine smed-lyder fortalte ørene mine hvor markedet gjemte seg hen! 

Ganske guffent. :s

Donkey!

Noen av musikantene som tok seg en opptiningspause.

...og så fant jeg boden hvor jeg godt kunne blitt hele dagen. De var handelsmenn fra det fjerne østen med krydder, røkelse og eksotiske dingsebomser. I fancy innpakning. Ååå.
*gaah*
Jeg gikk derfra med en noe slankere lommebok for å si det sånn.

Skriveting!

Jeg gikk bort til et av matutsalgsstedene og sa at jeg ville ha et eller annet stykke kjøtt. Gi meg det som ligger på grillen! Og det var noe av det beste svinekjøttet jeg har hatt gleden av å gomle i meg under åpen himmel. *vann i munnen*
Litt av hva jeg har endt opp med de siste par dagene. Det er et signalhorn, bivokslys, hypokras-krydder, glühwein-krydder, fancy pepper, safran, drageblod, og masse masse kaker og godterier. ^^

Jeg tenkte å ha på meg denne neste gang jeg leker alveprinsessetryllefe.


Her er for øvrig instrumentet jeg ønsker meg. :)

15 kommentarer

Solveig

13.12.2009 kl.04:05

Åååå! Jeg vil også! *grønn av misunnelse* Ser jo helt supert ut jo! Og GJETT om det slår det puny lille markedet på Aker brygge langt ned i støvlene...været til tross ;-)

Diva Grotesque

13.12.2009 kl.04:12

Det er urettferdig at du får farte rundt på markeder, her i tønsberg er det ingen! *furtefurte* så kjempefint ut!

Frøydis Sylvestris

13.12.2009 kl.04:19

Solveig: Hehe, men de prøver i hvertfall! De får begynne med lag-din-egen-feuerzangenbowle, så går nok stemningen i taket! :D (har de i det hele tatt sjenkebevilling mon tro..?)

Og se, jeg fant endelig glühweinkrydder til deg! *vifte med*

Frøydis Sylvestris

13.12.2009 kl.04:22

Diva Grotesque: Aww! ... hmm ... *drysse litt hypocraskrydder-støv på* :D

Inwe Adina

13.12.2009 kl.10:26

Fyy søren så fint :O Heldige!! ^^ *Sukk* Den som bare hadde vært rik.... *drømme*
Heeldig, jeg vil også på middelalder-festival.

Therese

13.12.2009 kl.13:53

Så koselig! Bortsett fra slapseværet. Haha. Det ser skikkelig julete ut. Hvorfor har vi ikke sånt noe i Oslo? Det føler jeg vi må få i stand neste år. Laivmiljøet er sikkert helt med :P Kjempefint alvesmykke også! *litt misunnelig*

Frøydis Sylvestris

14.12.2009 kl.22:48

Inwe Adina: Det er utrolig fort gjort å blakke seg slike steder ... Jeg var bare glad de ikke tok kort! :p

Frøydis Sylvestris

14.12.2009 kl.22:49

Therese: Hmm, du sier noe. Kuppe markedet ved Aker Brygge til neste år? Anyone? ;)

necronom

18.12.2009 kl.09:27

hei! sent svar, men hunderasen som er på siden min er saarloos wolfdog. en mindre kjent rase med opprinnelse i nederland. helt nydelig, og gokjent som rase og lovlig i Norge. ikke dårlig. man må inportere dem fra nederland da, det er ikke oppdrett av de i Norge :)

Harald Nilsen

28.05.2012 kl.13:29

Hei

Googla etter dreielire i Norge og kom hit...

Kult å se at det er noen andre som har interesse for det. Har du fått deg et instrument ennå? Jeg kjøpte min for 3 år siden og har fremdeles moro av det. Tørr ikke å øve i leiligheten min i frykt for å irritere naboene, men klimprer (???, dreier???) på sommeren og i jula, når jeg er hjemme med venner og familie.

Så ut som en bra festival og. Må snart komme meg tilbake til Tyskland igjen...

Frøydis Sylvestris

28.05.2012 kl.19:39

Harald Nilsen: Oi, så kult at flere interesserer seg for slikt! :) Nei, jeg har ikke gått til anskaffelse ennå. Det som stopper meg er at jeg bor i leilighet (og ikke vet hvor høylydte de er...! Kanskje du kan gi meg en pekepinn?), og at jeg feiger ut ved tanken på å kjøpe et fancy instrument som jeg aldri har tatt i i virkeligheten. :-/
Jeg vurderte i høst å stikke på en helgeworkshop i drehleier-spilling for nybegynnere (med instrumentutlån), men det kræsjet dessverre med studier. Men det er fint å vite at sånne ting faktisk finnes! Tror nemlig jeg blir nødt til å gjøre det før jeg evt kjøper noe selv. :)

Harald Nilsen

30.05.2012 kl.16:47

Det pleier aldri å høres høyt ut når man spiller noe sjøl, men med hurdy gurdy skjønner man at det skjærer litt igjennom. kanskje ikke på grunn av volum, men heller at lyden er litt fremmend for "moderne mennesker". Kunne kanskje trengt et sånt nybegynner-kurs selv. det er nok en del basis tips og tricks jeg har gått glipp av. Jeg hadde heller aldri holdt i et sånt instrument før jeg kjøpte et. Jeg prøvde først et byggesett, som er billigste alternativ; VIK UNNA!!! Til slutt fant jeg george leverett i USA som lager flere typer instrueneter. http://www.altarwind.com/ .En litt artig skrue... Nå kjenner jeg at jeg savner å spille, så jeg tror jeg henter den engang i løpet av sommeren. Så får jeg pakke niste og termos og finne en plass ute i østmarka e.l. der jeg kan øve.

PS. Jeg stjæler oppskriften din på ugresspesto i fra siste post!

Frøydis Sylvestris

30.05.2012 kl.22:40

Harald Nilsen: Hmm, skjønner, Det var ca sånn jeg forestilte meg det - at lyden bærer. Nei byggesett skal jeg holde meg langt unna! ;) Jeg har funnet noen instrumentbyggere i Tyskland og England, og hvis jeg noen gang gjør dette innkjøpet tror jeg at jeg kanskje skulle benyttet meg av denne: www.gotschy.com Men ikke uten masse research først selvsagt... Jeg likte de du linket til, de var skikkelig fjonge! Særlig den som het "The La Priel". Jøye meg.

Enjoy ugresspestoen! :D

Harald Nilsen

31.05.2012 kl.21:04

Ja, de er nok litt for fjonge for min smak. jeg kjøpte "Gypsy" uten rosemaling. etter å ha jobbet fire sommre på et bydgemuseum i Østfold var jeg ganske lei at alt skulle være rosemalt....

Gotschy skal jo være veldig bra. To av de kuleste hurdy gurdistene jeg har sett live #Han fra bandet die Geyers og ritchie blackmore fra Blackmore's night# spiller på disse. Jeg har lenge sikla på en phonix standard. ellers er jo Chris og Nigel eaton ifra england beryktet. Jeg kan jo sende deg en ny melding når jeg har lira mi i byen, så kan du jo prøve den. Så du ihvertfall har spilt på en. #ingen fare, du kan være så dårlig du bare vil;#)

Skriv en ny kommentar

Frøydis Sylvestris

28, Oslo

Laiving, vikinger, historiske puslerier, urter og planter, gaming, nerding, tidsreiser, pene og litt mindre pene klær, gamle hus og pusekatter.

Kontakt: f.labowsky alfakrøll gmail.com
Profilbilde @ Anette Schivebloglovinhits