Casting, julemarked og rar alkohol. Og litt Mediæval Bæbes. (Froybot)
Modelljobbing Klær Laiv Levende historie Nerding Dyr Tyskland Annet

Casting, julemarked og rar alkohol. Og litt Mediæval Bæbes.

I dag skulle jeg på casting for en visning i forbindelse med Berlin Fashion Week i januar, og selvsagt måtte jeg derfor våkne med tidenes reaksjon på noe mystifistisk jeg ikke vet hva kan ha vært. Kanskje all melka jeg helte i meg i går, i et sjeldent anfall av melkegalskap? Eller så ble jeg påkjørt av et tog mens jeg sov i natt. Neimen ikke godt å si. Anyways, jeg klarte dog å kreke meg ut av huset på et vis, og heldigvis gikk det hele litt over på vei til castingen, men jeg må nok ha virket en smule fjern. :p Jeg ankom en halvtime senere enn planlagt (ikke krise, hadde et veldig omtrentlig oppmøtetidspunkt), og fikk beskjed om å prøve to bukser. Den første klarte jeg bare såvidt å kneppe igjen (!), og jeg var ordentlig redd jeg skulle sprette ut en knapp og drite meg helt ut. Men den holdt. Den andre buksa (samme str) var helt anderledes og satt som et skudd, og damene så også mye blidere ut da jeg tok på meg den. De pratet fransk seg i mellom, skulle gitt mye for å forstå det der og da. :p De lurte på hvordan man uttaler navnet mitt, og dett var dett. 

Dette foregikk ved Alexanderplatz, så jeg tenkte jeg skulle slå to fluer i èn smekk og kjøpe den rare spriten på markedet am Roten Rathaus. Planen var å orientere seg etter det enorme pariserhjulet der, men tror du ikke det er TO enorme pariserhjul i sikte fra Alexanderplatz?? Jeg valgte heldigvis det riktige, og fant aldri ut hvilke festligheter det andre skjulte.
Men første stopp: Jallamiddelalderhjørnet. Det første som møtte meg var tonene av Mediæval Bæbes' Undrentide, så da visste jeg at jeg hadde gått riktig. ;-) Fant et live-opptak på youtube, og det var faktisk et bra opptak for en gangs skyld. Sang nr to er for øvrig på juleskiva deres "Mistletoe&Wine", som jeg så smått har blåst virtuelt støv av i det siste:
 
dscf0410

dscf0411
(Fritt oversatt: Grafsing ønskes!)
dscf0412
Her er noe av det man skulle grafse på. Ååå! Den som hadde hatt 80 euro å svi av på en veldig kul krystall jeg fant. :(
dscf0413
dscf0414
Den rare maten min. Dette er Gulaschsuppe i en bolle av surdeigbrød. Det var kjempegodt. Jeg følte meg rent som en kulinarisk trendsetter da en dame kom bort og spurte "Unnskyld, hvor har De kjøpt den suppen hen?" og en liten unge klynket "Jeg vil også ha!". Fnis.
I koppen var det Feuerzangenbowle, en tradisjonell jule/nyttårsdrikk hvor halve moroa er måten den tilberedes på. Men den er god også. ;) Av en eller annen grunn gikk den rett i fletta på meg, noe som gjorde hjemreisen ganske spennende. >.<
dscf0425

Jeg endte opp med hvit absinth, anissprit og whisky laget på dinkel (eller spelt, om du vil).
Vurderte øl-sprit, men slo det fra meg. Jeg tåler ikke øl, så da tåler jeg vel heller ikke øl-sprit... Mannen så litt rart på meg da jeg sa hvor mange flasker jeg skulle ha. Men jeg mer eller mindre samler på rar alkohol! Jeg elsker snodige oppfinnelser! Og når man finner noen som lager sin egen snåle alkohol så må man jo bare slå til. men jeg sa det ikke helt sånn da. Jeg fikk en liten rabatt fordi jeg kjøpte såpass mye. ^^
 

9 kommentarer

Diva Grotesque

10.12.2009 kl.01:14

Åh, jeg vil og på slike markeder!

Jeg var på julemarked på Tomb, men det var liksom ikke samme.

Frøydis Sylvestris

10.12.2009 kl.01:20

Diva Grotesque: Tomb Jordbruksskole i Østfold? Der har jeg ikke vært på år og dag, men pleide å dra på sånn åpen dag-ting da jeg var liten. Visste ikke at de hadde julemarked, så gøy! ^^

ingrid

10.12.2009 kl.05:09

Så gøy !

Absinth er super godt ! Elsker anis smaken !

Villemo

11.12.2009 kl.08:56

Er utrolig moro å lese bloggen din Frøydis ^^

Virker som det er mye spennende å foreta seg i Tyskland.

Frøydis Sylvestris

13.12.2009 kl.01:54

ingrid: Jeg også! Så jeg er litt spent på hvordan ren anis-sprit funker!

Frøydis Sylvestris

13.12.2009 kl.01:55

Villemo: Det er koselig å høre! ^^ *klem*

Therese

13.12.2009 kl.13:57

Tenk så morsomt det hadde vært om du hadde drukket den koppen med det rare i FØR du dro på casting ;P

Frøydis Sylvestris

14.12.2009 kl.22:49

Therese: *hikst* >.<

~ Camilla Rose ~

15.12.2009 kl.20:58

Ååh! Masse krystaller :)

Skriv en ny kommentar

Frøydis Sylvestris

28, Oslo

Laiving, vikinger, historiske puslerier, urter og planter, gaming, nerding, tidsreiser, pene og litt mindre pene klær, gamle hus og pusekatter.

Kontakt: f.labowsky alfakrøll gmail.com
Profilbilde @ Anette Schivebloglovinhits