Nachttrödel! (Froybot)
Modelljobbing Klær Laiv Levende historie Nerding Dyr Tyskland Annet

Nachttrödel!

Jeg kom meg på nattloppemarkedet i går, yay! 

Trikketuren var artig nok i seg selv. Denne byen er så forvirrende! Vi kjørte igjennom øde industrifelt på øde industrifelt, og man fikk virkelig på følelsen at nå var vi på vei ut av byen og ingen steder hen. Men så kom vi til Schöneweide og det var plutselig by igjen. Forvirrende!

Typisk øst-Berlin:
dscf0294
dscf0295


Kjørte også forbi noen ganske impinerende ruiner jeg ikke helt vet hva var. Bygningene så 1800-talls ut, ganske staselige, av mur, men fullstendig ødelagte. Det fortsatt mye slikt her. Etter hva jeg har forstått er alt sånt noe DDR-ruiner. Det var vanskelig å vedlikeholde når man ikke hadde materialer, kan man si! ;-) Utrolig hvor mye som har overlevd den perioden, når man tenker over det. Nødløsningen var jo det som er gjort med bygningen på bildet over her. De ble pakket inn i noe murpuss-aktige greier for å få vedlikeholdet ned på et minimumsnivå, og alt var/er grått. Grått, grått grått. Folk pusser jo opp som gale her, så mer og mer av gråheten blir jo borte. Av og til ser man et murpusshus som noen har malt i en eller annen grusom neonfarge. Jeg tipper det er for å gjøre opp for all gråheten.
Det er i hvertfall mange potensielle perler her, dødsfine 1800-tallshus som på ett eller annet mirakuløst vis overlevde andre verdenskrig og DDR, og som nå gleder seg til å bli pene igjen. 
Uansett, loppemarked!
dscf0297
Det var stort. To fabrikkhaller. Kosta 2 euro å komme inn, men det var greit. Skrapfaktoren var høy, men jeg fikk da gjort noen varp likevel! Kjøpte noen fancy fingerløse hansker, en DDR-uniformsjakke (moro å ha), noe militære veske-ting som så veldig laiv-kompatible ut (til å bære med seg sanitærutstyr og vodka, fikk jeg høre), og FAXANADU!!!! Ehe, ja. Solveig, nå kan du få ha spillet ditt ifred! Jeg har nå mitt eget! ... Riktignok på tysk, men skitt au! Faxanadu er et av favorittspillene mine til NES, om noen lurte.
Jeg fant også en annen gammel favoritt, nemlig Terranigma (til SNES). Men det har jeg allerede på tysk, så jeg lot det ligge. :p Synd de ikke hadde Illusion of Gaia/Time .. det hadde vært gøy å finne ... 
dscf0299

Du kan tror folk så rart på meg da jeg knipset varene deres, så jeg sluttet fort med det. :p
Fikk også tak i noen julepresanger der, men det er hemmelig, så ikke si det til noen. Mihihihi. :)
Jeg var hjemme rundt 18:00, og da stupte jeg i seng fordi det var langt over sengetid for små frøydiser. Ja, jeg har veldig bisarr døgnrytme i disse dager... Men det er ganske behagelig også. :) 

8 kommentarer

Villemo

29.11.2009 kl.18:11

Loppis er dødsgøy! \o/

Vi trenger slike STORE loppiser i Norge også.

Inwe Adina

29.11.2009 kl.21:58

Haha så utrolig morsomt! Sikkert masse skatter rundt omkring der :)

benedicte

29.11.2009 kl.23:05

kjempe bra blogg,komentere på min blogg(A)?

Therese

30.11.2009 kl.02:04

Loppis ruler! Det er bare det at de ofte ikke er så bra i Norge :( Jeg vil forøvrig gjerne ha den mopedsaken som synes i det ene bildet der.

Frøydis Sylvestris

30.11.2009 kl.19:00

Villemo: Nemlig! Det hadde vært stas. :) De har noen ganske avanserte i Gøteborg da, kanskje det sprer seg etterhvert... :p

Frøydis Sylvestris

30.11.2009 kl.19:02

Inwe Adina: Ja, hadde nok kjøpt mer hvis jeg ikke hadde måttet bære det med meg på trikken hjem! :p Man må nesten ha tilgang på bil hvis man skal sånne steder. Hihi.

Frøydis Sylvestris

30.11.2009 kl.19:05

Therese: Jeg så også litt på den, den så artig ut! Var ganske mange eldre karer som tuslet bort og så på prislappen også. (520 euro)

Hehe. Men det er veldig mye skrap sånne steder også, så man må ikke miste motet når man jakter. o.O

Ingrid Vintage Vixen

02.12.2009 kl.17:27

Så herlig å være i berlin, jeg vil tilbake !!

Skriv en ny kommentar

Frøydis Sylvestris

28, Oslo

Laiving, vikinger, historiske puslerier, urter og planter, gaming, nerding, tidsreiser, pene og litt mindre pene klær, gamle hus og pusekatter.

Kontakt: f.labowsky alfakrøll gmail.com
Profilbilde @ Anette Schivebloglovinhits