Søvn og Vermeer (Froybot)
Modelljobbing Klær Laiv Levende historie Nerding Dyr Tyskland Annet

Søvn og Vermeer

Jeg vet ikke helt hva jeg skal gjøre med dette søvnproblemet mitt. Nå har jeg hatt det sånn i over 10 år, og jeg er ikke stort klokere. Kroppen nekter plent å sove til noe som kan kalles akseptable tider, og finner istedet på alskens spillopper med søvnløshet, morgen-overtrøtthet, skiftsoving, "koma"-soving og gudene vet hva. Jeg kan ikke ta melatonin regelmessig lenger, de gir meg bivirkninger det er vrient å leve med i lengden, så de tablettene spares til spesielle anledninger hvor jeg opp tidlig. Men det var stas så lenge det varte! Når man ikke har noe reelt valg mister det fort sjarmen sin å være våken om natta. Jeg synes det er kjempeeksotisk og veldig gøy å stå opp tidlig de sjeldne gangene jeg får det til. Mmmm!

Hittil i natt har jeg sett ca en kvart sesong av Medium, lest ferdig en bok og tilbrakt noen timer under dyna. (Det var jo verdt et forsøk. :p) Men klokka er over sju, og jeg har stått opp igjen. Jeg skal nemlig ta en sjanse og gjøre et lite søvn-stunt. Kanskje jeg denne gangen klarer å holde meg våken lenge nok til at døgnet tipper over, istedet for å måtte skru det tilbake time for time, som er strategien kroppen min har pleid å insistere på. Men nå er det lenge siden sist jeg prøvde, så vi får se.

Boka jeg har lest ferdig er Girl with a Pearl Earring:

girlwithapearlearring0452282152

En fantastisk besnærende liten sak av en roman. For den er virkelig liten, lettlest og oversiktelig - uten å bli kjedelig, banal eller noe annet teit. Jeg er nå helt betatt av 1600-tallets Nederland, og sitter og blar i Wikipediaartikler om den kompliserte og fascinerende historien til dette landet, og har lyst til å reise tilbake og vandre rundt i små, rare kanalbyer, høre på det utrolig festlige språket og bli blåst overende av vinden mens jeg prøver å manøvrere en drage.

Boka ble filmatisert for noen år siden, tror nok jeg må se den også:Og nå skal jeg finne ut hva greia med boere egentlig er, mens jeg venter på sollyset! :)

5 kommentarer

Elin

10.11.2009 kl.10:17

Høres slitsomt ut å ikke få sove skikkelig. :-( *klem*

Vero

10.11.2009 kl.10:18

Fine filmen sin, med fine Colin Firth. Nam.

Villemo

10.11.2009 kl.10:25

uff, søvnproblemer er no skikkelig drit... har store problemer med det fra tid til annen selv, men det skjer kun meg ca 2 ganger i uka.. Føler med deg.

Har du forsøkt å ta to skjeer cosylan når du legger deg?

Frøydis Sylvestris

11.11.2009 kl.17:19

Villemo: Nei, jeg tar aldri hostesaft, så det har jeg ikke oppdaget at går ann! Skal huske på det. :)

Villemo

12.11.2009 kl.23:58

Cosylan er vel reseptbelagt, men du kan sikkert få det hvis du forklarer litt for legen ^_^

Jeg fikk det i forbindelse med no hostegreier, og har fortsatt en halv flaske i kjøleskapet ^_^

Skriv en ny kommentar

Frøydis Sylvestris

28, Oslo

Laiving, vikinger, historiske puslerier, urter og planter, gaming, nerding, tidsreiser, pene og litt mindre pene klær, gamle hus og pusekatter.

Kontakt: f.labowsky alfakrøll gmail.com
Profilbilde @ Anette Schivebloglovinhits