I stalinismens skygge ... eller ... ehrm ... *insert pompøs tittel her* (Froybot)
Modelljobbing Klær Laiv Levende historie Nerding Dyr Tyskland Annet

I stalinismens skygge ... eller ... ehrm ... *insert pompøs tittel her*

Svinset litt rundt i nabolaget i dag, på jakt etter eksotiske varer slik som saks, konvolutter og muffinsformer. Jeg fant kun konvolutter, etter mye strev (postkontoret hadde ikke, merkelig nok.) Jeg har lett i over en uke nå, men jeg gir ikke opp! Har fått noen tips om hva slags butikker jeg skal se etter (stor takk til informantene mine!), so the hunt continues... 

Jeg bor altså i Friedrichshain i gamle øst-Berlin, og hovedveien jeg stort sett forholder meg til er Frankfurter Allee-Karl Marx Allee, den gamle skryte/paradegata i DDR. Arkitekturen er ganske spesiell, såkalt stalinistisk neoklassisisme, eller Zuckerbäckerstil som det også kalles. Det gjør veldig inntrykk, i all sin *host* falmede gloriøsitet. :p (er det et ord?) Det ble ikke bygget av den beste kvalitetet for å si det svært pent, men mye er pusset opp - bare ikke her hvor jeg bor! Absolutt verdt en titt hvis man er interessert i Europas etterkrigshistorie. :)
Umulig å fange det hele opp med et lite mobilkamera, men jeg gjorde da et ynkelig forsøk: 
bilde0080
bilde0081
bilde0084

På min vesle ferd fant jeg også en antikvariat-bokkafè. Jeg ble sjarmert. Planlegger å henge der en ettermiddag og leke intellektuell:
bilde0082
Jeg kan muligens ha overvurdert min egen utholdenhet (*stønn*), så nå prøver jeg å lade opp til morgendagen. Da skal jeg nemlig møte byrået her nede ... *smånervøs*
Og ellers, på den lokale kattefronten:

bilde0074

Smiskingen gir resultater. Hahh! Og hittil har jeg ikke trengt å ty til tunfisk engang. ;)

4 kommentarer

Thomas

15.10.2009 kl.00:19

Ah, the joy of gullible kitties!

Therese

15.10.2009 kl.16:29

Tror jeg må finne meg en antikvariat-kafé og leke intellektuell jeg også ;P

Solveig

27.10.2009 kl.16:35

Jeg vil også leke intellektuell! :-) Kan forresten ta med meg masse greier til deg, hvis du vil. Bare å komme med ønskeliste! :)

Frøydis Sylvestris

27.10.2009 kl.20:09

Solveig: Må finne ut litt mer om setting først, så kommer jeg med liste! ^^

Skriv en ny kommentar

Frøydis Sylvestris

28, Oslo

Laiving, vikinger, historiske puslerier, urter og planter, gaming, nerding, tidsreiser, pene og litt mindre pene klær, gamle hus og pusekatter.

Kontakt: f.labowsky alfakrøll gmail.com
Profilbilde @ Anette Schivebloglovinhits